ONR komt wederom terug na 2-0 ruststand

Tue 31 Oct, 08:31

Door: Gerard

Helpman S4 - O.N.R. S3:  2 - 5

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Helpman4 tegen de Van Bergen Boys op het programma. Omdat de heren van Helpman zelf niet akkoord gingen met kunstgras, speelde de match zich af op lekker groen gras in een omgeving waar ‘veel zuurstof’ in de lucht zat (volgens onze Jan). En dat hebben de Helpmanners geweten!

Een interessante wedstrijd die aanvankelijk gelijk op ging. Kansen van onze kant afgewisseld met leuke acties van Helpman waar onze sluitpost Wolly – ja wel hij weer , want Ton heeft z’n garage nog niet klaar – wel antwoord op wist.

Echter na een half uur spelen wist Helpman te scoren na niet helemaal attent reageren van onze verdediging. Dit gebeurde ook een paar minuten later weer en stond het 2-0. ook wij hebben mooie kansen gehad, die echter smoorden in schoonheid (Wim paal, Gerard (geblokt) en Johan, net naast).

Maar voor de derde keer in drie jaar stonden we toch weer met 2-0 achter bij de rust.

In de tweede helft lieten wij ons van de sterke kant zien. Van acquit af aan zaten we er bovenop en zetten de tegenstanders meteen onder druk! De resulteerde uiteindelijk na wat schoten op paal en lat in een klutsdoelpunt van Joris (!!) gevolgd door Hans die wat scherper acteerde dan in de eerste helft. 2-2.

En de koek was nog niet op, want we hadden er duidelijk zin in! Nog steeds voldoende zuurstof! Het jagen op de voorsprong leverde een prachtig doelpunt – binnenkant paal - van Wim, na subtiel aanspelen van Gerard, die daarvoor de bal op knappe wijze van Johan had gekregen. (De lezer merkt dat ons spel steeds mooier begon te worden). Het doelpunt werd meteen opgedragen aan Myrthe, die pas geboren prachtige dochter van Wim en Willy.

Daarna scoorden Anne – niemand kreeg echt ook maar de kans om de strafschop op te eisen -uit een penalty (uit het interview dat ik later had met Anne gaf hij te kennen dat ons team de strafschoppen slecht inschoten en hij dat wel beter kon…..Jammer Ton, maar je kansen zijn – kennelijk – verkeken) en maakte Hans het uiteindelijk af op 2-5!

We keerden voldaan huiswaarts temeer daar het bericht van ons eerste al binnen was gedruppeld dat zij het eerste periodekampioenschap hadden binnengehaald, waarvoor onze felicitaties van de Van Bergen Boys.